La 37a Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de Cursesde Muntanya presenta un calendari 2024 amb deu proves

La 37a Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de Cursesde Muntanya presenta un calendari 2024 amb deu proves

Principat d’Andorra, 23 de maig de 2024. La Federació Andorrana de Muntanyisme dona a conèixer el calendari de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya 2024. Una 37a edició que es presenta amb diferents novetats i deu proves de distàncies que s’adapten a tots els públics. Es manté també la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de modalitat Vertical, amb quatre proves puntuables.

La Multisegur Assegurances Copa d’Andorra arrancarà demà, 24 de maig, amb la 41a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, prova organitzada pel Comú d’Encamp amb la col·laboració de la marca esportiva. Enguany, repetint la fòrmula de la passada edició, hi haurà 6 distàncies disponibles. Dues curses llargues: La prova de 126 kilòmetres i 8.200 metres de desnivell positiu i la cursa de 84 kilòmetres i quasi 6.000 metres de desnivell positiu. Els participants també podran gaudir de les curses de curta distància de 7 ó 12 kilòmetres, la mitja marató amb 21 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu o la marató de 42 kilòmetres i 2.600 metres de desnivell positiu.

La segona prova del calendari arribarà el 8 de juny amb la Casamanya Extrem, organitzada per Estripagecs Mountain Events, amb la col·laboració de No Límits i el suport del Comú d’Ordino. Serà la primera prova de modalitat Vertical amb els tres circuits habituals: La Casamanya Extrem de 5 kilòmetres, la Casamanya Clàssic de 3,5 kilòmetres i la Casamanya Mini, per als infants amb 1,7 kilòmetres.

La Urban Trail, organitzada pel Comú d’Escaldes-Engordany serà la tercera prova d’enguany i tindrà lloc el diumenge 30 de juny. Com en les passades edicions, la prova comptarà amb tres distàncies per a tots els públics: un primer recorregut de 21 kilòmetres, un segon de 10 kilòmetres i una darrera distància popular de 5 kilòmetres per a fer en família o amb els més petits. Tots els recorreguts tindran la sortida i l’arribada al Prat del Roure.

El 20 i 21 de juliol arribarà la cita més internacional de la temporada de curses de muntanya al país i la més esperada per molts corredors. La Mountain Festival Comapedrosa, organitzada per Ociandsport, comptarà amb els dos recorreguts ja consolidats com són la Skyrace Comapedrosa de 24 kilòmetres i 2.375 metres de desnivell positiu, puntuable per a la Trail Run World Series i la Skyrace Arinsal de 19 kilòmetres i 1.456 metres de desnivell positiu.

A més, enguany, a banda de la Vertical Comapedrosa amb 8 kilòmetres de pujada i 1.483 metres de desnivell positiu, hi ha una gran novetat: La Xterra Comapedrosa Marathon, de 36 kilòmetres i 3.322 metres de desnivell positiu. Destacar que les quatre proves passen a puntuar per a les Xterra European Trail Run Championship. A més, la novetat d’enguany puntuarà per a poder accedir als Campionats del Món Xterra Trail Run 2024 que se celebraran a Maine, als Estats Units.

La cinquena prova del calendari vindrà de la mà de l’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig amb la Travessa Pas de la Casa, que tindrà lloc l’11 d’agost. Enguany, els corredors tindran disponibles quatre distàncies puntuables: la directa de 6 kilòmetres i 507 metres de desnivell positiu, l’Antenes de 10 kilòmetres i 622 metres de desnivell positius, l’Envalira amb 22 kilòmetres i 1.455 metres de desnivell positiu i l’Estany de 3 kilòmetres i 160 metres de desnivell positiu. Aquesta darrera no serà puntuable.

El cap de setmana del 24 i 25 d’agost es disputarà la Canillo Trail, organitzada per 7sports. Enguany, es manté la fórmula de poder córrer les distàncies per separat o completar-ne dues per etapes. Les combinades disponibles seran les següents: L’Ultra 70k (43 kilòmetres i 25 kilòmetres), la Gran Marató 50k (24 kilòmetres i 25 kilòmetres) i la Trail (24 kilòmetres i 15 kilòmetres). Per tant, dissabte es disputaran les proves de 43 i 24 kilòmetres i diumenge, les de 25 i 15 kilòmetres. En aquesta edició, s’incorpora una darrera prova pel diumenge de 10 kilòmetres. Totes les sortides i arribades tindran lloc des de la Plaça Sant Miquel de Canillo.

La setena prova del calendari serà la Vertical dels Isards, organitzada pel Soldeu Esquí Club amb dues curses disponibles: Una primera prova de 940 metres i una segona cursa de 520 metres de distància. La prova es disputarà el 21 de setembre.

El 28 de setembre tindrà lloc la Cursa Sant Bernabé, prova organitzada pel Club Pirinenc Andorrà amb dues distàncies disponibles: 15 i 7 kilòmetres.

De l’11 al 13 d’octubre arribarà la novena prova de la temporada de la mà de VSL Sports amb Dynafit Andorra Trail. Una cursa de tres etapes amb un pròleg de 5 kilòmetres, una segona jornada de 26 kilòmetres i 1.890 metres de desnivell positu anomenada Braibal i un darrer dia de cursa amb 17 kilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Cal destacar que seran puntuables per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra el pròleg de 5 kilòmetres, la suma de les tres etapes i La Palomera, de 17 kilòmetres.

El 19 d’octubre tancarem la competició amb la Vertical Kilometer Pal Arinsal, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà. Els participants podran escollir entre una distància d’un kilòmetre vertical o una segona distància de 650 metres amb sortida al Telecabina Josep Serra i arribades a l’Alt de la Capa o a dins de l’estació.

Les quatre proves puntuables per a la segona edició de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra de modalitat Vertical seran les tres curses de la Casamanya Extrem, la Vertical Comapedrosa 1.500, les dues proves de la Vertical dels Isards i les dues curses de la VK Pal Arinsal.

Les categories disponibles d’aquesta 37a edició són U14 infantil, U16 cadet, U18 juvenil i O19 absoluta (sènior) així com les subcategories U20 júnior, O40 veterà i O50 màster.